Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ψηφίσματα ΓΣ ΕΛΜΕ Λάρισας 12/03/2015

Σχολικές Εκδρομές – Εξιλαστήριο θύμα: Ο εκπαιδευτικός

Με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση εις βάρος εκπαιδευτικών – συνοδών εκδρομής του ν. Μαγνησίας, τίθεται για μία ακόμη φορά το θέμα των εκδρομών κάθε τύπου αναφορικά με τις ευθύνες τις οποίες επιφορτίζονται οι συνοδοί καθηγητές.
Το πρόβλημα είναι ότι οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι οι οποίοι σηκώνουν όλο το βάρος των ευθυνών και όλοι, ακόμη και η δικαιοσύνη, ζητούν από αυτούς να είναι υπεύθυνοι για τα πάντα, να είναι γνώστες των πάντων, και κυρίως να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα για οποιοδήποτε κακό προκύψει φταίνε δε φταίνε.
Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο των εκδρομών ορίζοντας μέτρα ουσιαστικής αστικής προστασίας και νομικής κάλυψης των εκπαιδευτικών.

Άμεση επανασύσταση τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ

Η ΕΛΜΕ Ν.Λάρισας καλεί τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου με την οποία θα γίνει άμεσα η επανασύσταση των κατηργημένων Τομέων και Ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ. Η ύπαρξή τους πριν τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους θα σημάνει και την επάνδρωση των παραπάνω τμημάτων, ώστε να ξεκινήσει ομαλά και με γεμάτες αίθουσες η νέα σχολική χρονιά.

Καμία παράταση στη θητεία και των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων

Η ΕΛΜΕ Ν.Λάρισας καλεί τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες των νέων κρίσεων των στελεχών της Εκπαίδευσης, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν με τη λήξη της θητείας αυτών (το καλοκαίρι του 2015) και να μη δοθεί καμία παράταση.