Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Καταγγελία ΠΥΣΔΕ για υπαναχώρηση

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας κατέθεσε έγκαιρα προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΔΕ) αλλά και την περιφερειακή διευθύντρια μια ολοκληρωμένη πρόταση για την διαδικασία τοποθέτησης των συναδέλφων σε θέσεις γραμματειακής υποστήριξης.
Η πρόταση αυτή βασιζόταν σε τρεις αρχές: α) την διαφάνεια, β) την ισοτιμία, γ) την κάλυψη των αναγκών των σχολείων. Μετά την κατάθεση της ενημερωθήκαμε από την υπηρεσία πως η πρόταση έγινε δεκτή από το ΠΥΣΔΕ ομοφώνα. Το ίδιο ακριβώς μας επανέλαβε και η περιφερειακή διευθύντρια σε συνάντηση που είχε το Δ.Σ. μαζί της για διαφορά θέματα. 
Με έκπληξη όμως την περασμένη Τρίτη ενημερωθήκαμε από το ΠΥΣΔΕ ότι υπάρχει διαφωνία από πλευράς της πλειοψηφίας του υπηρεσιακού συμβουλίου σε πλευρές της πρότασης μας και ότι θα ακολουθηθεί μια διαδικασία διαφορετική απο αυτή που είχε συμφωνηθεί αρχικά. Θέλουμε να καταγγείλουμε στον κλάδο αυτή την τακτική της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ (3 διορισμένοι και 1 αιρετός) να αλλάζουν θέση τελευταία στιγμή και να μην τιμούν την ψήφο που πριν δέκα μέρες είχαν δώσει υπέρ της πρότασης μας. Για κάθε αστοχία ή πρόβλημα που θα προκύψει στις τοποθετήσεις των συναδέλφων ευθύνη έχουν τα τέσσερα αυτά μέλη του ΠΥΣΔΕ που άλλαξαν την απόφασή τους . 
Το Δ.Σ. ομοφώνα και στην τελευταία συνεδρίαση επέμεινε στην αρχική πρόταση του και απαιτεί να γίνει δεκτή όπως ακριβώς έχει διατυπωθεί.