Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Υπόμνημα προς ΟΛΜΕ για καταβολή δεδουλευμένων (Πανελλήνιες 2014)


Απλήρωτοι, εδώ και δεκαεπτά (17) μήνες, παραμένουν πεντακόσιοι τριάντα 530 εκπαιδευτικοί του νομού μας που είχαν απασχοληθεί στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014, ως επιτηρητές, πρόεδροι και μέλη επιτροπών (π.χ. λυκειακές επιτροπές, επιτροπές ΤΕΦΑΑ).

Ο λόγος της μη πληρωμής τους, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, είναι ότι από την αρμόδια υπηρεσία πιστώθηκαν λιγότερα χρήματα ως Αποζημίωση εμπλεκόμενων σε Πανελλαδικές Εξετάσεις, με αποτέλεσμα να καταβάλει τα δεδουλευμένα "με σειρά προτεραιότητας" σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης των σχετικών δικαιολογητικών.

Παρά το γεγονός ότι έχουν αποσταλεί έγγραφα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση ν. Λάρισας με τα οποία ζητείται από το Υπουργείο να μεριμνήσει για την πίστωση του ανάλογου ΚΑΕ, οι εκπαιδευτικοί δυστυχώς παραμένουν απλήρωτοι έως και σήμερα.

Η απάντηση από το Υπουργείο μέχρι στιγμής, είναι ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των δεδουλευμένων, διότι αφορούν αποζημιώσεις για προηγούμενο οικονομικό έτος.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας ζητά από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προωθήσει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αίτημα για την καταβολή των δεδουλευμένων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014, υποστηρίζοντας την ένταξη του προβλεπόμενου στο προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου Μπαλτά άρθρου 73, για την πληρωμή αποζημιώσεων στο πολυνομοσχέδιο παιδείας 2015 ή ως τροπολογία σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση.

Άρθρο 73: Πληρωμή αποζημιώσεων

Δαπάνες για την πληρωμή των αποζημιώσεων από συμμετοχή σε συλλογικά όργανα του πάσης φύσεως προσωπικού των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από 28-5-2014 έως 30-6-2014, είτε καθʼ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού είτε χωρίς την τήρηση των περί αναλήψεως υποχρεώσεων διατάξεων, δύνανται να εκκαθαριστούν σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων του τρέχοντος οικονομικού έτους, κατά παρέκκλιση των σχετικών με τα ανωτέρω διατάξεων.